Spørgsmål og svar
Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om Friluftsvejlederuddannelsen.
Du er også altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål - Find kontaktoplysninger her
Friluftsvejlederuddannelsen består af seks moduler med en pris på mellem 9.000-15.000 kroner. Modulerne kan tages enkeltvis.
Vælger du at specialisere dig i kano, havkajak eller vinterfjeld, kan der komme ekstra udgifter til eget udstyr ud over det udstyr, uddannelsen stiller til rådighed.
Friluftsvejlederuddannelsen er ikke SU-berettiget, men du har andre støttemuligheder:
- Statens voksenuddannelsesstøtte.
Er du i arbejde, og har du en kort videregående uddannelse, kan du søge Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU). For at få SVU skal du deltage i et uddannelsesforløb, som er tilrettelagt på heltid. - Kompetencefonde:
Der kan være flere muligheder for at søge fondsmidler til din efteruddannelse. De fleste overenskomster indeholder en aftale om en kompetencefond. Tjek, om en af disse passer på dig:
Den kommunale kompetencefond
Den regionale kompetencefond
Den statslige kompetencefond
Industriens kompetenceudviklingsfond
Bygge- og anlægsbranchens kompetencefond - Omstillingsfonden:
Faglærte og ufaglærte medarbejdere får med omstillingsfonden mulighed for at opnå et kvalifikationsløft ved at deltage i bl.a. akademiuddannelser. Der er mulighed for at få op til 10.000 kr. årligt til og med 2021. Læs mere her
Du skal både opfylde uddannelsesmæssige og fysiske krav:
- Du skal have gennemført en relevant uddannelse mindst på niveau med en relevant erhvervsuddannelse, en relevant grunduddannelse for voksne (GFU) eller en gymnasial uddannelse
- Du skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter eller sideløbende med din relevante uddannelse
- Hvis du ikke opfylder disse krav, kan du alligevel optages, hvis din baggrund passer til uddannelsen. Kontakt studielederen for en snak om mulighederne
- Du skal kunne vandre 10 km med rygsæk og svømme 400 m havsvømning
Ja da. Hvis du vil snuse til Friluftsvejlederuddannelsen, inden du tilmelder dig, er der flere muligheder:
- I starten marts hvert år er der informationsaften - Se årets datoer og program for informationsaftenen
- Til Naturens Dag på Skovskolen den anden søndag i september kan du møde vores nuværende studerende til en snak omkring bålet
- På en del af vores moduler har vi jævnligt brug for deltagere, som vores studerende kan øve deres nye kompetencer med. Det er gratis at deltage, og turene ligger i hverdagene.
Følg med på Facebooksiden for at deltage
Uddannelsen er en deltidsuddannelse, som du kan tage ved siden af dit arbejde.
Med vores friluftsvejlederuddannelse bliver du ikke kun teknisk dygtig til basisfriluftsliv, kano, kajak, klatring og vinterfjeld. Vi lægger særlig vægt på at give dig pædagogiske redskaber, forståelse for gruppeprocesser i friluftsliv, turaspektet og natur- og kulturformidling.
Uddannelsen som friluftsvejleder på KU er en del af det etablerede uddannelsessystem – dvs. du får ECTS for de moduler, du gennemfører.