Fra karrieremenneske til fri fugl med fokus på naturen

Jens Aage Skare Nielsen har en mission om at få flere børn og unge ud i det fri. Derfor sagde han farvel til en lovende erhvervskarriere og goddag til et helt nyt liv; først som skolelærer og nu som selvstændig og fuldtidsstuderende på friluftsvejlederuddannelsen.

Med fire børn og en hustru med eget firma var det en stor beslutning for Jens Aage, da han i 2013 forlod sit gode karrierejob i A.P. Møller Maersk – efter 22 år i firmaet.

”Det var en rigtig god tid hos Maersk, men jeg var indstillet på, at det næste kapitel af mit arbejdsliv skulle bruges på noget helt andet.
Beslutningen handlede i høj grad om, at jeg ville prioritere familien og beskæftige mig med noget, der gav mere mening for mig. Og hvad giver mere mening, end at være med til at danne og uddanne den næste generation?

Lærer og viceskoleleder

Derfor valgte jeg i første omgang uddannelsen til skolelærer. Jeg blev færdig som lærer i 2016 og har efterfølgende arbejdet knap to år som lærer og viceskoleleder.

Det var en fantastik tid, men mine ambitioner om, at vi skal have flere naturoplevelser og mere friluftsliv tilbage i de unge menneskers liv, trak mig til Skovskolen.”

Man kan altid lære nyt

Jens Aage har valgt at tage friluftsvejlederuddannelsen på fuld tid. Han er derfor taget modulerne basisfriluftsliv og friluftsaktiviteter lige efter hinanden. Og han nyder, at han stadig kan udfordres.

”Det har været fedt at møde en masse andre studerende, der brænder for naturen, for formidling og friluftslivet generelt. Og det har været godt at opleve, at jeg stadig kan udfordres og lære nyt indenfor et felt, som jeg egentlig troede, at jeg mestrede rimelig godt. Men man kan altid lære nyt. Og jeg så elsker at videregive den nye læring til vores fire drenge.”

Flere naturoplevelser til børn og unge

I foråret 2018 blev Jens Aage selvstændig. Han arbejder blandt andet som konsulent for Body Mind Academy, der har et erklæret mål om at styrke trivslen for børn og unge i og uden for det danske uddannelsessystem.

”Jeg har en tro på, at flere oplevelser i naturen giver den næste generation et andet forhold til de store udfordringer, menneskeheden står overfor og bedre forudsætninger for at tackle dem.

Og så tror jeg, at naturen har en positiv, healende effekt på os mennesker, som vi ikke skal negligere med de livsstilssygdomme, vi også kæmper med.”

Jens Aage Skare Nielsen

• Født 1969 i Kolding
• Gift med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og far til fire drenge
• Selvstændig og ejer af konsulentfirmaet The Gentle Giant
• Formand for Dansk Rugby Union