Jacob Nøhr Schubart


Jacob Nøhr Schubart - lærer

Derfor valgte jeg friluftsvejlederuddannelsen

”Det var i min tid som lærer på en folkeskole på Nørrebro, at jeg fik øjnene op for, hvad udelivet kan. En hel skoledag om ugen kørte jeg udeskole igennem hele 1. og 2. klasse. Jeg blev både fagligt og personligt betaget af, hvor meget eleverne fik ud af udedagene. Det var den bedste dag i ugen, både for eleverne og for mig.

Fra en kollega hørte jeg om friluftsvejlederuddannelsen, og jeg vidste med det samme, at det var den vej, jeg skulle gå. Jeg skulle dog lige igennem et par andre projekter først – bl.a. blev jeg far – før jeg kunne tage orlov og starte på uddannelsen på fuld tid.

Det var fedt at specialisere mig og få en masse konkrete og praktiske færdigheder, efter at jeg i flere år havde været generalist. Det er en meget praktisk anvendelig viden og kunnen, jeg har fået. Og det betyder noget for min troværdighed, når jeg står med en gruppe, at jeg har bevis på min faglighed.

Det er ikke kun det praktiske friluftsliv, jeg har fået indsigt i, men også sikkerhed og ikke mindst pædagogik. Her har jeg fået udbygget mit syn på læring og på det særlige, som uderummet tilbyder i en lærings -og formidlingssammenhæng.”

Jacob Nøhr Schubart, 41 år, tidligere lærer, nu projektleder i DGI for projektet ”Natur, der bevæger”